Susy funderar vidare

Alla inlägg under januari 2011

Av Susy - 11 januari 2011 12:25

Idag har de börjat gräva här vid vägen igen.

De kom antagligen tidigt i morse, men då sov jag eftersom jag inte fick fatt i sömnen i natt.

När jag kom upp förstod jag varför Hans vart så otålig, inte nog med att de gräver vid vägen, de har även ställt sina bilar på min uppfart...ehum...ursäkta, på Hans uppfart...det är ju hans revir liksom!


När Hans fått frukost nästan hoppade han omkring, han ville ut (han hade åter igen glömt bort att han har kattlucka). Väl ute kontrollerade han nogsamt jobb och fordon...ja inte den som lät mest då (grävskopan), men de som stod stilla.


Efter ett tag fick Hans rast, grävarna åkte iväg på lunch och Hans kom in och åt lunch han med. Lite vila hann han med också innan de började gräva igen...men eftermiddagspasset inleddes sen på köksbordet. Ett lugnare pass för arbetsinspektören/revirskyddaren alltså.

Tydligen insåg han att de sköter de sitt jobb helt okej, för nu har Hans lagt sej på soffan!


ANNONS
Av Susy - 9 januari 2011 09:43

Flera gånger i natt skälvde jorden här hos mej.

Första gången gjorde det mej klarvaken och rädd, tills jag förstod att det var snö som rasade ner från taket.

Hela huset skakade när det hände, men det var väl inte så konstigt med tanke på vilka massor av snö det funnits på taket...och hur tung den måste ha blivit av allt regnande.


Det milda vädret ska fortsätta imorgon med såg jag på nyheterna...hoppas det inte kommer kyla på det här så fort, då får vi rejält knöggligt och halt :(


Jag ska snart gå och inspektera vad snörasen ställt till med och se om jag måste försöka få bort lite slaskmassor vid garaget eller om det kan få smälta vidare lite till.


ANNONS
Av Susy - 8 januari 2011 18:21


...ser jag att många tar bort redan nu!

Varför det?

Det är ju inte Tjugonda Knut förrän nästa vecka....

Okej, jag förstår om man kastar ut barrande granar, men tar faktiskt folk bort annat pynt och julljusen från fönstren redan nu också??


Jag har inte julpyntat så mycket i år och julduken på köksbordet tog jag bort för ett tag sen, inte för att jag ville ta bort julen utan för att jag ledsnat på att rätta till den varje gång Hans hoppade upp på bordet och åkte kana på den.


Julkorten som suttit på kylskåpet rensade jag rejält bland igår och tog ner större delen av dem. Inte för att julen skulle bort därifrån heller, men varje gång Hans passerade kylskåpet rasade nåt ner med hjälp av hans viftande svans eller så knuffade jag själv ner nåt när jag skulle ha nåt från kylskåpet.


Men i mina fönster lyser ännu stjärnor i rött i alla fall...och julkylskåpsmagneterna får vara kvar tills Tjugonda Knut, men då ni, då ska julen ut!

Av Susy - 7 januari 2011 05:17


Jag har ingen aning om varför jag vaknade så tidigt i morse, hade bara sovit några timmar!

Försökte somna om, men det gick inte och då är det bäst för mej att stiga upp för annars blir jag så himla rastlös och det är inte skoj alls det.


Igår snöstormade det hela dagen och jag stannade inne.

Hans gnällde och nötte hela dagen, vet inte vad som var fel riktigt...om det inte var det att det var mitt fel att det var snöstorm...som om han går ut så himla mycket under vintern annars då liksom...suck...


Idag lär det väl bli att puffa snö då...eller om jag skulle rulla en snögubbe av all snö istället. Det borde ju funka att "ploga" på det sättet också nu när det är kramsnö eller?

Borde ta mindre på en förkyld kropp som inte hittat kondisen ännu och framför allt måste det ju vara roligare :)

Måste testas i alla fall!


Av Susy - 5 januari 2011 17:29

Jag hade en del måsten som måste göras i stan idag, men först måste jag få ut bilen ur garaget, bara att börja skotta!

Tusiken va snö det var där och tusiken vad jag hostade!

Fuskade lite här och där, vilket var dumt för sen när jag skulle ut med bilen höll jag på körde fast mej :(


Men till stan kom jag, största måstet blev gjort, sen kände jag att nu måste jag handla mat om jag ska orka, så det finns en del måsten kvar till en annan dag.

Det var tungt att handla också så det blev en hel del lämnat till en annan dag där också, klarar mej nog ett tag igen nu.

Det är en himla tur att jag är en hamster för jag klarade mej på det jag hade hemma i två veckor...fast det blev lite enahanda i matväg på slutet.


Jag hoppas jag slipper bakslag efter dagens skottning, för nu vill jag bli friskare inte sjukare igen!

Av Susy - 4 januari 2011 06:50

Jag känner mej lite feg och osäker.

En rädsla för att göra det värre dyker upp hela tiden.


I söndags hade jag inget annat val än att skotta en gång så jag fick ut soptunnan till vägen. Det gick som ni kanske har läst inte riktigt smärtfritt, men det gick.

Vaknade sen natten mellan söndag och måndag av att jag var totalt tilltäppt i näsan och att bihålorna gjorde ont. Det blev inte bättre under dagen igår, utan snarare värre. Det värkte i ansiktet och jag mådde inte alls bra :(


Jag trodde ju förkylningen hade svängt, att det började bli bättre och så kommer det här, men ju mer jag tänker på det, desto mer undrar jag om jag ställde till det själv. Ja, genom att skotta snö fast jag egentligen inte borde ha ansträngt mej så mycket redan....


Det känns bättre idag, som om jag är på rätt väg igen.

Jag borde verkligen skotta snö vid garaget så jag kommer ut med bilen, har massor med ärenden som måste göras och det är två veckor sen jag handlade sist, börjar bli väldans skralt i kylskåpet.

Men vågar jag?

Tänk om jag får ett bakslag till i förkylningen...det har jag varken tid eller lust med!


Av Susy - 2 januari 2011 11:19

Det måste räknas till galenskaper när man skottar snö när man är i det skick som jag är i just nu!

Men nöden har ingen lag, är man ensam så får man göra saker fast man egentligen inte borde. Soptunnan ska till vägen ikväll och jag skulle aldrig ha fått den genom snödrivorna utan att ha skottat. Nu går det nog med milt våld, men borde ta

lite till för att det ska gå smärtfritt.


Hans var ut och inspekterade "sin" gång, han satt först och kikade ner för gången...som en lemur på baktassarna...vi har vart insnöade sen juldan så han kunde nog inte förstå att vi faktiskt har kontakt med omvärlden igen ;)

Han verkade inte helt nöjd med underlaget så han tycker nog en finputsning till är av nöden.


Jag kom inte många meter innan jag började hosta som en tok, men efter en kortare paus så lugnade det sig...sen blev det att ta hostpaus lite nu och då.

När jag var klar damp jag ner på trappan och hostade säkert en kvart...tror jag ska vänta lite innan jag tar resten.

Host på er!


Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se