Susy funderar vidare

Direktlänk till inlägg 8 maj 2011

Så hände det igen då :(

Av Susy - 8 maj 2011 13:15


Det har hänt mej ett antal gånger att nån ringt eller till och med kommit hem till mej med frågan om jag hyr ut mitt föräldrarhem.

Jag svarar alltid nej och de undrar alltid varför...

Varför måste jag ha en förklaring?? Det är väl upp till mig eller??

Jag har en förklaring eller egentligen flera stycken.


- Huset är under renovering, jag har inte haft tid, ork eller råd att göra det som behövs.

- Det är något konstigt med vattnet i huset och de rörmokare jag försökt fått att lösa problemet har mest kliat sig i skallen och vägrat höra på det jag (kvinnligt kön, förstår inget, kan inget) sagt.

- Det finns hur mycket grejer som helst kvar i huset efter mamma och pappa, inget värdefullt, det har flyttat till annat bo för länge sen, men sånt som de satte värde på, samlade på eller gjorde. Var ska jag göra av med allt det? Svårt att göra sig av med sånt liksom.

- Och sist och slutligen, bara jag får allt ovan fixat så kommer jag att flytta in där själv.


Och idag ringde alltså ännu en...tipsad av en som borde veta bättre, en som jag pratat med om det här och sagt att jag inte tänker hyra ut, men ändå händer det...om och om igen...nån som tipsar, nån som ringer, jag fräser, men förklarar sen varför jag blir så sur...och oftast förstår de.


Om man vill hyra ut nåt eller sälja nåt så brukar man väl föra det till mäklare eller sätta in en annons. Så skulle jag i alla fall göra och fram till det så är inte huset till uthyrning eller försäljning! Så det så!

 
 
Ingen bild

lilith

8 maj 2011 14:33

Det där med "herrar" som inte förstår att man som kvinna har väldigt mycket bakom pannbenet, (oftast mer än de själva!), gör mig så trött! Jag byter firma tvärt någon inte lyssnar på mig och det är uppenbart kvinnoförakt med i bilden. De förlorar en kund helt enkelt! Det finns firmor som inte alls äger det problemet...det gäller bara att hitta dem. :))

Susy

8 maj 2011 14:43

Jag kan ju säga att det är flera VVS-firmor som jag aldrig mer anlitar...borde försöka hitta nån som kan lyssna nu, oberoende vilket kön den som pratar har!

 
Ingen bild

lilith

8 maj 2011 15:26

Vet ju inte dina erfarenheter men "Bomanssons" har alltid behandlat mig vettigt. Kanske det beror på att jag träffat på rätt person där...

Susy

9 maj 2011 14:56

Dem har jag inte frågat ännu...kanske nästa anhalt då!

 
Ingen bild

Jessy

9 maj 2011 08:45

Jodu så där är det med mitt sommarhus och farmors hus med hur många som helst som vill ha det och bo i men jag har varken mandat eller annat att bestämma sånt..

Susy

9 maj 2011 14:58

Det är ju sin sak om nån frågar, men när det är många blir man less.
Jag kan bestämma själv om uthyrning, men huset är inte ens i beboeligt skick just nu...och ingen annan än jag kan sätta det i sånt skick...och då flyttar jag ju dit själv.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susy - Lördag 9 mars 19:49

  Idag när jag hämtade tidningen ur lådan så såg jag att grannens bil var hemma och jag blev rädd. Ja inte för grannen, utan för att bilen var hemma på dagen. Frun i huset ligger nämligen på sjukhuset och är dödssjuk i cancer    Han brukar va...

Av Susy - Söndag 25 feb 08:53

  Jag hade lyckats tövla bort lösenordet hit och det var ett helsike att få tillbaks det. Men nu är det gjort och nu ska jag skriva en blogg...om någonting...eh...vet inte vad jag ska skriva liksom. Så tack och hej för den här gången    ...

Av Susy - Måndag 29 jan 15:06

  Den här katten jag bor ihop med var billig idag vid tid för min tupplur. Plötsligt börjar hon springa runt huset som en galning, jag sa åt henne på skarpen och hon lugnade ner sig. Jag höll precis på att somna när hon började igen    Jag sa...

Av Susy - 31 december 2023 07:39

  Skriva blogg alltså. Det är den sista dagen i månaden och jag har inte fått någon blogg skriven så det är måsta på nu      Inte har det väl hänt så mycket riktigt, men jag firade faktiskt jul hos min brorson med familj eller jag var där någ...

Av Susy - 21 november 2023 08:27

  Faktiskt så är det inte vinter förrän den 1 december!!! Och det är inte jul förrän på Lilla Jul (2 december detta år)!!! Kan ni förstå det?     Det är faktiskt så, men inte många som förstår det och till stan ska jag inte åka just nu för ...

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards