Susy funderar vidare

Direktlänk till inlägg 1 juli 2012

Inte förvånansvärt elak

Av Susy - 1 juli 2012 09:58


I torsdags ringde jag upp medicin på sjukhuset, som jag blivi instruerad att göra av läkaren jag var tillsist...om jag inte var helt okej ännu i slutet på juni.

Det är jag ju inte, det återstår en del problem, förutom tröttheten och den dåliga kondisen. Så jag ringde.

Fick en telefontid till läkaren till fredagen, ja, det heter så fast det är de som ringer upp.


Hon ringde upp som lovat och verkade redan från början undra varför jag bett om en telefontid.   

Jag förklarade hur jag mådde och att hon sagt att jag skulle ringa om jag inte var okej ännu.

Hon var snäsig, spydisk, lyssnade och förstod inte vad jag sa. Till på det avbröt hon mej flera gånger.

Jag undrade egentligen bara om jag mår som det är meningen nu, att det ska gå så här långsamt att få tillbaks kondisen och om jag ska vara så här trött ännu. 

Hon nästan fräste åt mej att det tar tid!

Och så frågade jag om mitt bråkade öga, som fortfarande inte blinkar automatiskt hela vägen ner och som fortfarande har svullna ögonlock.

- Kan du stänga det helt, fräste hon.

- Ja, sa jag, det har jag kunnat göra hela tiden, men det går inte automatiskt.

- Ja, då är det okej, fräste hon.

Jaha, då vet jag det...det ska alltså vara så här då...tack för det...jag längtar fortfarande efter att använda mascara. Gör det nog då och då, men det är enklare utan eftersom ögat kliar och vätskar sig hela tiden, men jag ser gräsligt trött ut utan mascara...och det känns mer som jag när jag är svart runt ögonen.


Så ja, åter igen kan jag konstatera att elaka och jag inte går ihop.

Det är precis som det brukar vara, jag är inte förvånad alls...det är liksom förväntat i min värld.

Det enda hon inte sa var att det berodde på min övervikt, men det var nog bara för att hon inte kom ihåg hur jag ser ut ;)

Så nu får de vara igen de där elaka...så länge jag kan hålla mej ifrån dem!


Tacka vet jag alternativmedicinare...de bryr sig, de lyssnar och de förstår!

Och till på det så hjälper det :)

Så jag fortsätter som tidigare, med babysteps framåt...finns det liv, finns det hopp     


 
 
Ingen bild

Bella

2 juli 2012 21:52

Men, usch vad klumpig hon verkade vara :(( Om mascara och sånt... kanske du skulle kunna gå och permanentfärga, eller vad det heter, tills du får igång ögats muskler? Det är inte kul att gå och se tröttare ut än man är.

Susy

3 juli 2012 16:39

Ja, hon var inte trevlig att prata med i alla fall.
Jag har funderat på permanentfärg, men jag vet inte...vill ju ha kajal också liksom, men inte permanent.

 
Ingen bild

eivor.lindstroem@gmail.com

3 juli 2012 10:14

Cet är verkligen tråkigt att få sådan bemötande. Det finns ingen empati hos den läkaren. Men ge inte upp. Det är inte ditt fel att du blivit sjuk. Sköt om dig!

Susy

3 juli 2012 16:40

Jag funderar ibland på om jag borde be om ursäkt för att jag inte blivit helt frisk ännu...
Tack, sköt om dig du också!

 
Ingen bild

Patricia

3 juli 2012 20:53

Jag har inte varit in o läst din blogg på lääänge. Vad tråkigt att läsa att du inte är ok ännu...och bemötandet från den där läkaren-fy vale. Jag har själv kontakt med med.avd lite nu o då pga min kroniska sjukdom men jag har alltid blivit trevligt bemött av syrrorna o sekreterarna där och även av min läkare(har en manlig). Hon kanske hade en dålig dag,vi får hoppas det. Men det är å andra sidan ingen ursäkt,man ska kunna bete sig i vilket fall. Det där med tänder som rasar...jag hade en provisorisk rotfyllning som jag ifrågasatte flera ggr hos min tandl men han sa att allt såg ok ut och putsade lite på den bara. Sen en vacker dag så rasade den ut och då kom en vaddtuss med(!). Då gick jag till jouren och tandl frågade vem jag gick till i vanliga fall. Jag svarade o frågade samtidigt om hon tyckte att jag sku byta.-Behöver jag svara på det??!sa hon (skit irriterat)Jag sa bara att det behövde hon kanske inte. Sen var det bara att börja med en ny men efter ett tag märkte jag att han var skitdyr+att han töntade sig lite. Numera går jag till D.center och är supernöjd!Snäll o trevlig o duktig tandläkare.Jag håller med Bella,färga dina fransar. Det kan man göra hemma,billigt o bra. Det har jag gjort flera ggr,funkar prima:) Jag håller mina tummar för att du ska bli bra igen så krya på dig nu:) Jösses vad lång kommentar det blev...orkade du läsa;) Jo,en sak till:det där med tänderna. Min tand som rasade ut,den gick inte att rädda så det vart en porslinstand fastsatt med stift. Så kan det gå:(

Susy

4 juli 2012 17:04

Jag hade inga problem med sköterskan jag ringde till och läkaren var ok när jag träffade henne på riktigt, men i telefon har hon varit hemsk (pratat med henne två gånger i telefon).
Fy sjutton för usliga tandläkare! Jag fattar inte att de vågar på den här lilla kobben, ryktet sprider sig fort här om att man är usel!
Jodå, jag läste ända till slut och det var skoj att få en lång kommentar, det var länge sen sist :)
Hoppas du inte har alltför mycket besvär av din kroniska sjukdom.
Själv fortsätter jag långsamt framåt, det får väl lov att ta den tid det tar liksom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susy - Fredag 19 april 18:33

  Jag har varit sjuk, riktigt sjuk alltså. Jag började med magsjuka, jag spydde helt plötsligt en morgon och mådde fruktansvärt illa resten av dagen. Jag fortsatte detta i 2 dagar till!!! Jag åt en banan första dagen, andra dagen ett knäckebr...

Av Susy - Lördag 9 mars 19:49

  Idag när jag hämtade tidningen ur lådan så såg jag att grannens bil var hemma och jag blev rädd. Ja inte för grannen, utan för att bilen var hemma på dagen. Frun i huset ligger nämligen på sjukhuset och är dödssjuk i cancer    Han brukar va...

Av Susy - Söndag 25 feb 08:53

  Jag hade lyckats tövla bort lösenordet hit och det var ett helsike att få tillbaks det. Men nu är det gjort och nu ska jag skriva en blogg...om någonting...eh...vet inte vad jag ska skriva liksom. Så tack och hej för den här gången    ...

Av Susy - Måndag 29 jan 15:06

  Den här katten jag bor ihop med var billig idag vid tid för min tupplur. Plötsligt börjar hon springa runt huset som en galning, jag sa åt henne på skarpen och hon lugnade ner sig. Jag höll precis på att somna när hon började igen    Jag sa...

Av Susy - 31 december 2023 07:39

  Skriva blogg alltså. Det är den sista dagen i månaden och jag har inte fått någon blogg skriven så det är måsta på nu      Inte har det väl hänt så mycket riktigt, men jag firade faktiskt jul hos min brorson med familj eller jag var där någ...

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards