Susy funderar vidare

Alla inlägg under januari 2012

Av Susy - 3 januari 2012 15:17


Idag jobbar jag inte på kontoret och som det är relativt ofta med mitt jobb så är det väldigt udda arbetsuppgifter jag hän ger mej åt.

Jag tvättar!

Och vädrar!

Ja, när vi gick igenom Böjsas huset så hittade vi massor med kläder, en hel del nyare grejer som inte var speciellt intressanta, men även en massa riktigt gamla kläder som är intressanta för eftervärlden som vi har sparat.

Men de hade hängt i många år...eller legat i nån hög nånstans. Vissa är mest dammiga, men andra har fått fläckar av diverse.

Började förmiddagen med att hänga ut rockar (med en tyngd som skulle få tyngdlyftare att jubla) på vädring och resten av förmiddagen tillbringade jag med att tvätta klänningar för hand, jag blev blöt och det luktade gammal tant och malmedel.

Det tar en himla tid att tvätta för hand och det tar rejält på kroppen att stå i flera timmar på ett hårt tvättrumsgolv. Det känns i armar och axlar att jag gnuggat och sköljt och grejat kan jag säga.

Tog en längre lunchpaus mitt på dagen, behövdes kände jag.


På eftermiddagen körde jag igång igen, med torra kläder och med Hans som sällskap. Han förstod inte alls det här med att jag var på jobb, han ville ha underhållning...men det fick han inte, han fick underhålla sig själv :)

Jag var smartare på eftermiddagen och tog på mej mammas hårfärgningsförkläde och blev inte lika blöt i alla fall :)

Det har varit bra väder för att hänga ut, men jag vågar inte lämna allt ute över natten ifall det börjar blåsa alltför mycket. En del har jag redan hängt in och en del ska jag hämta in innan jag tar kväller helt.

Det sista jag tvättade för hand idag konstaterade jag att vissa grejer sparar man bara för att de antingen har kulturhistoriskt värde, är riktigt gammalt eller har vackra spetsar :) Det var lögn att få dem fläckfria, men det är ju rentvättad skit i alla fall. De var inte speciellt hela heller, men vackert har det varit nångång i tiden.


Just nu har jag paus igen, min tvättmaskin jobbar just nu. Jag har laddat den med hälften av det som går att tvätta i maskin. Den tvätten tänker jag hänga ut och låta vara ute över natten, den borde tåla det.

Jag ska ta in lite till tvätt och hoppas det torkar inne tills imorgon...för då ska jag tvätta ännu mer...och sopa av, putsa och vad det nu är....vet inte om jag hinner bli klar på dessa två dagar, men jag är en god bit på väg i att spara kulturhistoria i alla fall :)


Ps. Hans hälsar att det är jobbigt att jobba!

ANNONS
Av Susy - 1 januari 2012 08:44


Jag vet inte om jag ska skriva någon årskrönika, tycker själv att de är rätt trista att läsa.

Åtminstone de som kommer i tidningarna *gäsp*, tycker att det har ju "varri och farri" det.

Kommer faktiskt inte på vad jag ska skriva heller, året har knallat på eller ja, det har nog småsprungit rätt ofta också.

Ett nytt jobb har jag börjat, ett vikariat som förlängts flera gånger och som jag har förstått det så får jag fortsätta det här året också :)

Det har varit mycket att sätta sig in i, men samtidigt mycket som känts hemvant från tidigare jobbs erfarenheter. Det har dykt upp oväntade saker att sätta sig in i, utmaningar och en hel del skoj :)


Men annars vet jag inte inte om jag gjort så mycket på det privata planet eller jo, det där man måste göra, men inget riktigt utom det. Blir bara mer och mer hemmaråtta, trivs bäst hemma med min katt. I lugn och ro, med fb uppkopplat så jag har kontakt med omvärlden ändå liksom :)


Nu blev det nästan en årskrönika i alla fall, men den var så kort så jag hoppas ni inte hann somna...eller gjorde ni det?


Jag firade inte nyårsafton i någon större bemärkelse, tände en marschall på gården och gick ut och såg på raketerna vid 12-slaget.

De verkar nästan tävla om mest, flest och bäst raketer i grannbyn så det är ett rejält skådespel.

Hans sprang ut när det small några gånger under kvällen, men jag gjorde mitt bästa för att lugna honom och säga att det bara var raketer och smällare och att de inte är på vår gård. Han hölls mer inne i år än tidigare år och det har skjutits mindre än vanligt före 12-slaget i år, tack för det!

Men när de körde igång på allvar just före 12-slaget rusade han ut i panik och jag fick locka en bra stund efter det slutat smälla innan han kom in.


Idag har jag vaknat upp till ett nytt fräscht år, en tom sida att fylla, men jag gör väl som jag brukar:

Tar dagen som den kommer :)


Gott Nytt År på er!   

  

ANNONS

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se