Susy funderar vidare

Direktlänk till inlägg 3 januari 2012

Blött och trött

Av Susy - 3 januari 2012 15:17


Idag jobbar jag inte på kontoret och som det är relativt ofta med mitt jobb så är det väldigt udda arbetsuppgifter jag hän ger mej åt.

Jag tvättar!

Och vädrar!

Ja, när vi gick igenom Böjsas huset så hittade vi massor med kläder, en hel del nyare grejer som inte var speciellt intressanta, men även en massa riktigt gamla kläder som är intressanta för eftervärlden som vi har sparat.

Men de hade hängt i många år...eller legat i nån hög nånstans. Vissa är mest dammiga, men andra har fått fläckar av diverse.

Började förmiddagen med att hänga ut rockar (med en tyngd som skulle få tyngdlyftare att jubla) på vädring och resten av förmiddagen tillbringade jag med att tvätta klänningar för hand, jag blev blöt och det luktade gammal tant och malmedel.

Det tar en himla tid att tvätta för hand och det tar rejält på kroppen att stå i flera timmar på ett hårt tvättrumsgolv. Det känns i armar och axlar att jag gnuggat och sköljt och grejat kan jag säga.

Tog en längre lunchpaus mitt på dagen, behövdes kände jag.


På eftermiddagen körde jag igång igen, med torra kläder och med Hans som sällskap. Han förstod inte alls det här med att jag var på jobb, han ville ha underhållning...men det fick han inte, han fick underhålla sig själv :)

Jag var smartare på eftermiddagen och tog på mej mammas hårfärgningsförkläde och blev inte lika blöt i alla fall :)

Det har varit bra väder för att hänga ut, men jag vågar inte lämna allt ute över natten ifall det börjar blåsa alltför mycket. En del har jag redan hängt in och en del ska jag hämta in innan jag tar kväller helt.

Det sista jag tvättade för hand idag konstaterade jag att vissa grejer sparar man bara för att de antingen har kulturhistoriskt värde, är riktigt gammalt eller har vackra spetsar :) Det var lögn att få dem fläckfria, men det är ju rentvättad skit i alla fall. De var inte speciellt hela heller, men vackert har det varit nångång i tiden.


Just nu har jag paus igen, min tvättmaskin jobbar just nu. Jag har laddat den med hälften av det som går att tvätta i maskin. Den tvätten tänker jag hänga ut och låta vara ute över natten, den borde tåla det.

Jag ska ta in lite till tvätt och hoppas det torkar inne tills imorgon...för då ska jag tvätta ännu mer...och sopa av, putsa och vad det nu är....vet inte om jag hinner bli klar på dessa två dagar, men jag är en god bit på väg i att spara kulturhistoria i alla fall :)


Ps. Hans hälsar att det är jobbigt att jobba!

 
 
Ingen bild

E

3 januari 2012 15:45

Du kan få komma hem till mig och tvätta lite mordernare kläder om du vill (det äldsta kan möjligtvis vara från sent 70-tal)

Susy

3 januari 2012 15:47

Betalar du bra?

 
Ingen bild

E

3 januari 2012 16:00

Tyvärr,men tänk på mitt yrke,du kan få förmåner senare i livet!;)

Susy

3 januari 2012 16:28

Du menar senare under året?
Med tanke på den där undergången liksom...
Och vad tusan ska du ha på dej medans jag tvättar dina kläder då? ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susy - Lördag 9 mars 19:49

  Idag när jag hämtade tidningen ur lådan så såg jag att grannens bil var hemma och jag blev rädd. Ja inte för grannen, utan för att bilen var hemma på dagen. Frun i huset ligger nämligen på sjukhuset och är dödssjuk i cancer    Han brukar va...

Av Susy - Söndag 25 feb 08:53

  Jag hade lyckats tövla bort lösenordet hit och det var ett helsike att få tillbaks det. Men nu är det gjort och nu ska jag skriva en blogg...om någonting...eh...vet inte vad jag ska skriva liksom. Så tack och hej för den här gången    ...

Av Susy - Måndag 29 jan 15:06

  Den här katten jag bor ihop med var billig idag vid tid för min tupplur. Plötsligt börjar hon springa runt huset som en galning, jag sa åt henne på skarpen och hon lugnade ner sig. Jag höll precis på att somna när hon började igen    Jag sa...

Av Susy - 31 december 2023 07:39

  Skriva blogg alltså. Det är den sista dagen i månaden och jag har inte fått någon blogg skriven så det är måsta på nu      Inte har det väl hänt så mycket riktigt, men jag firade faktiskt jul hos min brorson med familj eller jag var där någ...

Av Susy - 21 november 2023 08:27

  Faktiskt så är det inte vinter förrän den 1 december!!! Och det är inte jul förrän på Lilla Jul (2 december detta år)!!! Kan ni förstå det?     Det är faktiskt så, men inte många som förstår det och till stan ska jag inte åka just nu för ...

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards