Susy funderar vidare

Direktlänk till inlägg 22 december 2011

Till änkor och faderslösa....

Av Susy - 22 december 2011 16:34


...får man ge gåvor utan att förvänta sig något tillbaks eller något sånt sa en av mina mycket goda grannar när hon kom över idag just efter jag kom hem.

Med sig hade hon en hel trave med spisrosor och nybakt hemvete...och där stod jag och kände mej dum, som inte hade något att ge henne.

Men jag är ju faderslös och även moderslös...fast nån karl har jag varken lyckats gifta mej med eller ta livet av så änka är jag inte ;)

Mina goda grannar överraskar mej med något lite nu och då, en tjänst, en inbjudan, en omtänksam gåva.

Ger jag dem något själv?

Hm...ja, jag gör väl nog det jag också, när jag kan och vet vad jag ska göra eller ge...jag kanske rentutav är en god granne jag med :)


Det är skönt med folk som bryr sig om en lite ibland.

Igår kväll tog bästigaste A med mej på julbord på Soltuna och till på det så bjöd hon så där oförhappandes på det. Det hade jag inte räknat med och inte förtjänat heller tycker jag...men hon mumlade om nåt med diverse kökstjänster under kalas eller vad det nu var....

Jag var glad att jag fick komma med jag, för på julbord åker jag inte ensam. A blev tillfrågad var hon hade familjen igår, så det är säkert nog så chockerande att vi åker bara två stycken på julbord...om jag åkte ensam kanske nån svimmade eller nåt ;)


Överlämnade julklappar till julexpressen på vägen hem och av nån anledning hamnade en annan påse i min bil.

Det låg två paket i den, den ena är från min gudson och den andra från resten av "gudbarnen" vilket fick mej att fnissa. Jag har bara en gudson, men vikarierar lite gudmor för de andra två pojkarna i den familjen :)

Vad det var i dem??

Ingen aning, man får INTE öppna julklappar förrän på julaftonen!


Nu har jag tagit jullov också eller ett halvt kanske jag ska säga. Jag är ledig till efter nyår, men jobbar veckan efter nyår har jag tänkt. Skönt med lite extra ledigt, inte för att jag behöver det för julstökets skull, men för allt det där andra...vila och så :)


Ta det lugnt i stugorna, det blir ju ändå sinni!


 
 
Ingen bild

Ramona

22 december 2011 17:08

Du Susy. En av mina kollegor sade något till mig för rätt länge sedan, när han varit så himla go och stannat kvar på jobbet i Sandviken för att vänta på mig och flickorna som kom med bussen från Åland. Jag tackade honom och undrade om han ville ha betalt men NEJ var svaret. Han sade "Jag tror på karma. Jag gör något bra idag och någon gång kommer någon - någon annan eller du - att göra något gott åt mig." Så klokt sagt. Man måste ju inte alltid ha en baktanke eller en "hidden agenda" för att göra något snällt.

Susy

22 december 2011 17:40

Mina goda grannar har nog ingen baktanke (förutom hemvetet då), de är bara snälla människor helt enkelt...ja du vet ju hur de är :)

 
Ingen bild

Ramona

22 december 2011 21:21

Ja. Och så tror jag att de gillar dig. Det kan ju också ha med saken att göra. Hoppas också att ni får en jättekul jul tillsammans.

Susy

23 december 2011 09:06

Hemvetet och spisrosorna kom från grannen i mellan de jag ska fira jul med.
Det blir nog en trevlig julafton. Hörde att köttbullarna fick med beröm godkänt så det blir en god jul också :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susy - Fredag 19 april 18:33

  Jag har varit sjuk, riktigt sjuk alltså. Jag började med magsjuka, jag spydde helt plötsligt en morgon och mådde fruktansvärt illa resten av dagen. Jag fortsatte detta i 2 dagar till!!! Jag åt en banan första dagen, andra dagen ett knäckebr...

Av Susy - Lördag 9 mars 19:49

  Idag när jag hämtade tidningen ur lådan så såg jag att grannens bil var hemma och jag blev rädd. Ja inte för grannen, utan för att bilen var hemma på dagen. Frun i huset ligger nämligen på sjukhuset och är dödssjuk i cancer    Han brukar va...

Av Susy - Söndag 25 feb 08:53

  Jag hade lyckats tövla bort lösenordet hit och det var ett helsike att få tillbaks det. Men nu är det gjort och nu ska jag skriva en blogg...om någonting...eh...vet inte vad jag ska skriva liksom. Så tack och hej för den här gången    ...

Av Susy - Måndag 29 jan 15:06

  Den här katten jag bor ihop med var billig idag vid tid för min tupplur. Plötsligt börjar hon springa runt huset som en galning, jag sa åt henne på skarpen och hon lugnade ner sig. Jag höll precis på att somna när hon började igen    Jag sa...

Av Susy - 31 december 2023 07:39

  Skriva blogg alltså. Det är den sista dagen i månaden och jag har inte fått någon blogg skriven så det är måsta på nu      Inte har det väl hänt så mycket riktigt, men jag firade faktiskt jul hos min brorson med familj eller jag var där någ...

Presentation


Jag heter Susy och bor på Åland

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards